Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Sant'Antonio Valpolicella is een stevige fruitige rode wijn met heerlijk zachte tannines. Soepel en daardoor toegankelijk. Sant'Antonio Valpolicella is een stevige fruitige rode wijn met heerlijk zachte tannines. Soepel en daardoor toegankelijk.
Sant'Antonio Valpolicella is een stevige fruitige rode wijn met heerlijk zachte tannines. Soepel en daardoor toegankelijk. Deze mooi robijnrood gekleurde wijn met kersen en rijprode vruchtentonen is soepel in het glas en komt geschonken op 18° bij lichte vleesgerechten en kaas zeer goed tot z'n recht.
Deze Valpolicella is traditioneel gemaakt van corvina (70%) aangevuld met rondinella. Ook bij deze stokken ligt de beplantingsdichtheid per hectare hoog: 6000 tot 10.000 / ha. Het resultaat na strenge selectie is goed gestructureerde en geconcentreerde vruchten die na handmatige oogst voorzichtig worden overgebracht voor inweking bij 12 tot 14 graden Celsius. Dit proces gaat geruisloos over in een 10 daagse fermentatie, gevolgd door de persing voor meer kleur en complexe looizuren.
Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrekkende landgoed tot prachtige wijnen. In 1995 kwamen de eerste wijnen van Tenuta Sant' Antonio op de markt en de aandacht van de wijnpers, importeurs en consumenten was vrijwel direct getrokken. Dit was een wijnhuis waar rekening mee gehouden moest worden!
De eerste grote erkenning vond plaats in 2000 toen de Gambero Rosso de Cabernet Sauvignon Capitello 1997 beloonde met drie glaasjes. Naast deze Sant'Antonio Valpolicella hebben we nog meerdere wijnen van dit huis.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad