Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend Corvina druiven van drie tot tien jaar oude stokken. De smaak is zacht en romig met een sappige frisheid en verfijnde balans. Hij doet het uitstekend als begeleider van pasta’s, risotto, milde kazen en pizza.
Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend corvinadruiven van drie tot tien jaar oude stokken op de vruchtbare kalk - en vulkanische heuvels rond Colognola ai Colli in de provincie Verona. De zeer voorzichtig geplukte trossen worden ontsteelt, de druiven even ingeweekt en vervolgens heel voorzichtig geperst. Het prachtige sap bevat daardoor al mooiste fruitzuren en weinig bitters als de vergisting plaatsvindt. De aansluitende melkzure fermentatie voorziet de uiteindelijke wijn van zijn zijdezachte en romige structuur.
De mooi robijn, roodpaars gekleurde wijn heeft in de neus florale aroma’s van rode rozen en violet naast vruchtensporen van rode en zwarte bessen, pruimen, bramen en framboos. In de mond is Scaia Rossa zachtromig met een uitgebalanceerde sappige frisheid en de juiste hoeveelheid tannines.Het maakt hem ideaal om elke dag van te genieten. Hetzij als lekker rood aperitief dan wel als aangename begeleider van voorgerechten, pasta’s, risotto, gegrild vlees, gedroogde worst en kaas uit de bergen.
Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrekkende landgoed tot prachtige wijnen. In 1995 kwamen de eerste wijnen van Tenuta Sant' Antonio op de markt en de aandacht van de wijnpers, importeurs en consumenten was vrijwel direct getrokken. Dit was een wijnhuis waar rekening mee gehouden moest worden! De eerste grote erkenning vond plaats in 2000 toen de Gambero Rosso de Cabernet Sauvignon Capitello 1997 beloonde met drie glaasjes.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad