Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Een volle, vette, Italiaanse Wijn. Afkomstig uit de wijnstreek Veneto, Italië. Druivensoort: Garganega, Trebbiano & Chardonnay. Serveren bij salades, rijstgerechten, pasta en zoetwatervis.
In de vulkanische grond van het Colognola ai Colli gebied groeien de druiven voor deze Soave. De gemiddelde beplantingsdichtheid van 6000 tot 10.000 stokken per hectare levert na sterke snoei en groene oogst niet meer op dan een kilo vruchtjes per plant, maar hun zuurbalans is dan uitstekend, evenals het suikergehalte en de aromaconcentratie van het vlees en de schillen.
Na handmatige oogst worden uitsluitend de hele druiven bij 8 tot 9° Celsius kortstondig geperst waarna bij 16 graden de gisting plaatsvindt. Garganega is de belangrijkste variëteit in de Soave met 90% aangevuld met gelijke delen trebbiano di Soave en chardonnay. De wijn blijft tot het erop volgende voorjaar gelagerd op z'n gistcellen zodat de mooiste aroma's behouden blijven. De Soave van Tenuta Sant' Antonio is dan ook intens geurig en fris witfruitig met appel en peer.
Juist door een beperkte opbrengst per hectare is de wijn niet dun en waterig maar vol en vettig met zelfs een klein botertje in de smaak. Koel geschonken tussen 10 en 15 graden Celsius lekkere genietwijn dus vol sap en verrassend smakelijk bij salades, rijstgerechten, pasta en zoetwatervis.
Noordoostelijk van Verona verwerken de vier broers Castagnedi sinds 1989 diverse druiven afkomstig van hun 48 hectare bestrekkende landgoed tot prachtige wijnen. In 1995 kwamen de eerste wijnen van Tenuta Sant' Antonio op de markt en de aandacht van de wijnpers, importeurs en consumenten was vrijwel direct getrokken. Dit was een wijnhuis waar rekening mee gehouden moest worden!
De eerste grote erkenning vond plaats in 2000 toen de Gambero Rosso de Cabernet Sauvignon Capitello 1997 beloonde met drie glaasjes.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad