Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Prachtige Italiaanse wijn, rijp rood fruit, koffie, fijne tannines en een lange intense afdronk.
Na het ontstelen ondergaat de wijn een fermentatie van 8 dagen onder gecontrolleerde temperatuur in liggende vaten. Daarna wordt de wijn overgedaan in stalen tanks om te rusten. In januari wordt de wijn overgedaan in de vaten waar de Amarone in heeft gerijpt en waar nog een dikke laag droesem in ligt, waar deze opnieuw een gisting ondergaat van zo'n 4 dagen. Dit is de klassieke "Ripasso" methode. Daarna wordt de wijn overgebracht in Bordeaux vaten om 12 maanden te rijpen. Na filtering wordt de wijn gebotteld en vervolgens 8 maanden verder gerijpt in de kelders voor het op de markt wordt gebracht.
Valpolicella Ripasso Grotta del Ninfeo heeft een intense ruby-rode kleur. In de neus subtiele tonrn van rijp rood fruit en koffie. zijdezacht in de mond, fijne tannines, weer dat zwoele rode fruit met een hint van cacao. Een prachtige, harmonieuze afdronek en flinke lengte maken deze wijn compleet.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad