Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Montresor, een geweldig wijnhuis in Veneto, Italië staat bekend om zijn prachtige Valpolicella Ripasso en Amarone. Ripasso is het broertje van de Amarone. Vol en rijk van smaak. Deze wijn is 16 maanden op Amerikaanse en Frans eiken gerijpt.
Ripasso en Amarone worden vaak samen genoemd. Dit komt niet alleen omdat ze bekend staan als topwijnen en uit dezelfde streek komen, maar ook omdat ze in het productieproces veel met elkaar te maken hebben.
Voor de Ripasso wijn worden de Corvina druiven met de hand geplukt. Een deel wordt gelijk verwerkt en het andere deel wordt gedroogd. Het gedeelte dat gerijpt en gegist is wordt op de Ripasso-methode door de uitgeperste wijnschillen van de Amarone geleid en later gemengd met het sap van het de gedroogde druiven. Ripasso betekent dan ook: opnieuw laten passeren. In de schillen van de Amarone wijn komen stoffen en aroma's vrij die de Valpolicella extra smaak geven.
Daarna ligt de Ripasso wijn nog gemiddeld 12 tot 20 maanden op eikenhouten vaten en nog een aantal maanden op de fles voordat deze op de markt wordt gebracht. In de neus ruikt u een lichte toets van vanille en specerijen. De smaak is stevig, met een lichte houttoets. De afdronk is lang en wij adviseren u deze wijn te drinken bij stevige vleesgerechten en de harde kazen.
Het wijnhuis Montresor is afkomstig uit Verona in Noord-Italië. Het is een vooraanstaand wijnhuis dat kwaliteitswijnen levert. Het wereldberoemde wijnhuis Montresor is een traditioneel wijnhuis. De van oorsprong Franse familie vertrok in de 16e eeuw naar Verona waar zij de kunst van het wijnmaken verwierven. Inmiddels is het uitgegroeid tot de Montresor Group en bezit het zo’n 4.500 hectare wijngaarden. Ondanks het succes is Montresor nog steeds een familiebedrijf dat traditie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft en wijn maken volgens het traditionele vinificatie systeem.
Sinds kort leveren zij ook wijnen uit het Salemi-gebied vlakbij de stad Trapani op het westelijke deel van Sicilië. Montresor heeft in dit gebied een geheel nieuwe winery opgezet onder de naam 'Feudi di Sant Eufemia', waar bijzondere kwaliteitswijnen worden gemaakt. Er wordt vooral gebruik gemaakt van inheemse druivenrassen. De wijngaarden, ongeveer 4.500 hectare, liggen rondom de heuvels van Salemi. Ook hier geldt dat de techniek in de kelder en voortschrijdend inzicht met betrekking tot het onderhoud van de wijngaard de voorwaarden zijn voor kwaliteit. Vroeger werden hier veel middelmatige wijn gemaakt, maar tegenwoordig worden karaktervolle wijnen gemaakt van de inheemse Catarratto en Nero d'Avola.
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad