Kwaliteitswijn & Gedistilleerd
Gratis verzending vanaf €100,00
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ook af te halen in onze winkel

Recept: Gebraden kabeljauw

  • Geplaatst op

Gebraden kabeljauw met aardappel -dragon poffertjes, gesauteerde spinazie en een saus van witte wijn met tomaat en bieslook.

Serveer bij dit gerecht onze overheerlijke Les Plos Chardonnay. De wijn is zacht en evenwichtig, zonder houttoets. Klik hier om de wijn te bekijken of direct te bestellen. 

Ingrediënten 2 pax:

2 x 150 gr. kabeljauw loins
2 aardappelen
2 eiwitten
1 takje dragon
300gr. Spinazie
1 dl olijfolie
150gr. Roomboter
3 dl. witte wijn
½ ui
½ sjalot
0,5 dl room
gemalen witte peper
1 tomaat
1 eetlepel gesneden bieslook
zout


Bereidingswijze aardappel,-dragon poffertjes:

Schil de aardappelen en kook deze net onder koud water met een beetje zout gaar.

Giet ze af en kook ze op een laag vuurtje droog.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze rustig door de gepureerde aardappelen.

Meng de gesneden dragon blaadjes erdoor en maak het geheel op smaak met zout. Maak met twee lepels cannelles (ovale bolletjes) van de aardappel substantie en bak deze rustig in de helft van de olijfolie om en om.


Bereidingswijze witte wijn saus met tomaat en bieslook:

Zet de witte wijn, ui en sjalot op in een pot en reduceer deze tot ¼ van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zeef hem en zet hem terug op het vuur met de room. Reduceer hem nu tot de helft op een laag vuurtje.

Plicheer (ontvel) ondertussen de tomaat en snijd deze zonder zaad en vel in brunoise(blokjes van 3 bij 3 mm).

Als je zo ver bent het bord op te maken monteer je met de staafmixer 100 gr. boter erdoor. Als allerlaatste doe je er de bieslook in en de tomaat. (Let op: zet daarna de saus nooit meer terug op het vuur.)


Afwerking:

Bak de met gemalen witte peper en zout bestrooide kabeljauw in 0,25dl. olijfolie om en om.

Als de kabeljauw gaar is doe je  de roomboter erbij. Arroseren met een lepel tot de boter goudbruin is en de kabeljauw een mooie vette glans heeft.

De spinazie bak je op een zo hoog mogelijk vuur in de resterende olijfolie. Maak deze op smaak met zout.

Serveer met
Serveer bij dit gerecht onze overheerlijke Les Plos Chardonnay. De wijn is zacht en evenwichtig, zonder houttoets. Klik hier om de wijn te bekijken of direct te bestellen. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Uniek assortiment

Meer dan 400 wijnen en gedistilleerd door ons geselecteerd.

Bestel op maat

Bestel ook losse flessen. Altijd 5% doosprijs korting bij bestelling van 6 flessen.

Betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, Credit Card, Paypal, Bankoverschrijving of Mister Cash.

Gratis verzending

Vanaf € 100. Veilig en verzekerd verzonden via PostNL.