Wegens drukte bij de bezorgdiensten kunnen wij helaas niet beloven dat de bestelling binnen de aangegeven tijd wordt geleverd, onze excuses hiervoor.
Kwaliteitswijn & Gedistilleerd
Gratis verzending vanaf €75,00
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ook af te halen in onze winkel

Geschiedenis van de Chardonnay druif

  • Geplaatst op
Geschiedenis van de Chardonnay druif

Veel druivensoorten hebben een ruime geschiedenis en de Chardonnay druif is daar zeker een van. De bekendheid van deze druif heeft hij door de jaren heen dubbel en dwars verdiend. Waar komt deze druif vandaan en wat is zijn geschiedenis? Hoe heeft deze druif zich verspreid en hoe is hij zo bekend geworden? Dit alles leest u hier, ontdek alles over de geschiedenis van deze bekende druivensoort en ontdek hoe hij zo groot geworden is.

Chardonnay in een ver verleden

In de 16e eeuw werd de Chardonnay druif voor het eerst ontdekt in Frankrijk. Het was echter pas in de 17e eeuw dat hij geregistreerd werd en dus een naam kreeg als druif. Dit druivenras is vernoemd naar het stadje Bourgogne waar zijn afkomst ligt. Deze druif werd in het verleden nogal eens door de war gehaald met de Pinot Blanc en dit gebeurt tot op heden nog wel eens. Dit is niet gek aangezien dit druivensoort afstamt van de Pinot Blanc en de Gouais Blanc.

 

De Franse Bourgogne

U heeft vast al eens gehoord van de bekende wijnstreek de Bourgogne. Deze streek is gelegen in Frankrijk en er komen hier veel bekende druivensoorten vandaan. Hier ligt de oorsprong van de Chardonnay druif en vanuit hier is hij verspreid over meerdere regio’s. In deze regio kan het klimaat nogal wisselend zijn en dit is iets waar de Chardonnay dankzij zijn korte rijpingstijd goed tegen kan. Het onvoorspelbare weer betekend dat het opeens kan gaan hagelen en de temperatuur kan opeens dalen tot het vriespunt, de Chardonnaydruif kan goed tegen kou en is niet vatbaar voor ziektes en is dus ideaal om aan te planten in de Bourgogne.

 

Verspreiding van de Chardonnay druif

Ondanks dat de oorsprong ligt in de Bourgogne wordt dit druivensoort tegenwoordig overal ter wereld verbouwd. De Chardonnay druif is hier erg geschikt voor dankzij zijn sterke karakter. Dat de druif overal ter wereld goed kan groeien betekend ook dat hij overal weer anders zal smaken door de verschillen in het klimaat en de grond waarin hij wordt aangeplant. Chardonnay druiven worden naast Frankrijk verbouwd in:

- Duitsland
- Sicilië
- Verenigde Staten
- Zuid-Afrika

Dit zijn uiteraard niet de enige landen waar dit druivensoort verbouwd wordt maar het laat wel de kracht van de druif zin en het vermogen om overal te groeien. De klimaten in deze landen vertonen namelijk grote verschillen.

 

Bekendheid door de jaren heen

Een druivensoort wordt niet van de ene op de andere dag bekend als geweldig en sterk. Een reputatie zoals die van de Chardonnay druif moet echt door de jaren heen verdiend worden. Het is dan ook niet zo dat bij het eerste gewas de Chardonnay druif direct bekend stond zoals nu. Het druivensoort heeft zich door de jaren heen echt bewezen als een soort die overal kan groeien en waar geweldige wijnen uit voortkomen. Hierdoor is de populariteit door de jaren heen aanzienlijk toegenomen en is het nu een grootschalig verbouwd druivenras. Chardonnay is een druif die echt zijn populariteit heeft verdient door de jaren heen.

 

Bewaren en jong drinken

Niet alle witte wijnen zijn geschikt om te bewaren. Bij bewaarwijnen wordt dan ook voornamelijk gedacht aan rode wijn met veel tannines. Toch is een Chardonnay wijn een uitstekende wijn om voor lange tijd te laten rijpen. Het rijpen van deze wijn op de juiste manier zal ervoor zorgen dat de smaak zich verder zal ontwikkelen en u na al die tijd een heerlijk rijpe wijn zult hebben. Het bewaren moet zorgvuldig en onder de beste omstandigheden moeten gebeuren om ervoor te zorgen dat de wijn er beter door zal worden. Chardonnay wijnen zijn ook geschikt om jong te drinken, de smaak zal dan minder ontwikkeld zijn maar deze wijnen zijn uitstekend te combineren met verschillende maaltijden. De geschiedenis van uw fles Chardonnay kan vandaag beginnen als u ervoor kiest een fles te laten rijpen voor de komende jaren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Uniek assortiment

Meer dan 400 wijnen en gedistilleerd door ons geselecteerd.

Bestel op maat

Bestel ook losse flessen. En bij vele wijnen 5% korting bij het bestellen van 6 flessen.

Betaal veilig

Betaal veilig met iDeal, Credit Card, Paypal, Bankoverschrijving of Mister Cash.

Gratis verzending

Vanaf € 75,00 Veilig en verzekerd verzonden via PostNL.